Een Babykamer met Neutrale Kleuren en Botanisch Behang

Een van de leukste dingen tijdens de zwangerschap, was het inrichten van de babykamer. Het is een ruimte waarin ons kindje zal groeien, spelen en slapen, dus vonden we het belangrijk om een omgeving te creëren die rustgevend is. Op 26 januari 2024 is onze dochter Milou geboren. We delen in dit blog graag welke keuzes we gemaakt hebben voor haar babykamer. Wellicht haal je er wat inspiratie uit als je ook kiest voor een neutrale babykamer.

Neutrale kleuren en babykamer behang

Neutrale kleuren zoals beige en wit vormen een uitstekende basis voor elke babykamer. Wij kozen voor dit neutrale kleurenpalet, omdat je hiermee een ruimte kan creëren die zowel rustgevend als tijdloos is en die je makkelijk kunt aanpassen naarmate je kindje groeit.

Toch wilden we de muren niet geheel in één kleur schilderen. We wilden graag wat speelse elementen op de muren hebben, maar tegelijkertijd de rust in de kamer bewaren. Daarom kozen we voor het behang met botanisch patroon in een zachte beige tint. Wat we zo geweldig vinden aan het botanisch behang, is dat het niet alleen perfect past in de babykamer van Milou, maar ook nog steeds ontzettend leuk is als ze wat ouder wordt en de kamer transformeert in een echte meidenkamer.

Een stuk muur onder het schuine raam van de kamer is met spack gespoten, dus besloten we dit te verven. Daarvoor wilden we natuurlijk een kleur verf vinden die mooi bij het behang past. We zijn met de behangstaal naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt gegaan en hebben daar een kleur gevonden die we er mooi bij vonden staan.



Functionele en stijlvolle meubels

Voor de babykamer meubels hebben we gekozen voor enkele klassiekers van Ikea. Het houten ledikant Sniglarheeft een eenvoudig en tijdloos design en de bekende ladekast Hemnes wordt omgetoverd tot een praktische commode. De witte kinderkledingkast is van Petite Amélie en past met zijn Scandinavisch design perfect bij de Ikea meubels.

 

Decoratie en accessoires

Om de babykamer verder aan te kleden kunnen decoratieve accenten niet ontbreken. De houten kruidenrekjes van Ikea fungeren als decoratieve wandrekjes waarop we knuffels, boekjes en andere schattige spulletjes hebben neergezet. Boven het bedje hangt een crèmekleurige klamboe van Jollein die direct een gezellige en knusse sfeer toevoegt aan het eenvoudige ledikant.

Daarnaast hebben we gekozen voor decoratieve accenten in natuurlijke materialen om een vleugje warmte toe te voegen aan de kamer. Zo hangt er een rotan plafondlamp van Urban Interiors en hebben we een rotan spiegel van Xenos aan de muur gehangen. Ook ligt er een verschoningsmand van natuurlijk materiaal op de commode en staat er een zoutlamp die prachtig zacht licht geeft wanneer er ‘s nachts een luier verschoont wordt.

 

Een kamertje vol pracht

Met neutrale kleuren, botanisch behang en zorgvuldig gekozen meubels en decoratieve accenten hebben we een prachtige babykamer gecreëerd. Deze kamer is niet alleen een fijne omgeving voor Milou, maar wij als ouders worden ook erg blij van het kamertje. We zijn trots op het resultaat en vinden het een heerlijke plek om te koesteren en te genieten van de kostbare momenten met onze dochter.

1. Ledikant Sniglar Ikea | 2. Botanisch behang Volpracht | 3. Plafondlamp Urban Interiors via Praxis | 4. KlamboeNougat Jollein via Bol | 5. Ladekast Hemnes Ikea | 6. Zoutlamp Action | 7. Spiegel Rotan Xenos | 8. KruidenrekjeIkea

🍪 Deze website gebruikt cookies voor de beste ervaring.  Meer informatie